Известие

Collapse
No announcement yet.

Мирише на изгоряло като се настъпи газта

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мирише на изгоряло като се настъпи газта

Здравейте имам проблем, като настъпя газта и качи над 4 000 оборота и после като спра на някой светефар се усеща неприятна миризма в купето. Нещо като изгоряло или изгоряла гума не съм сигурен. Сменил съм дебитомер, въздушен филтър, филтър на климатика... Дали е възможно да е от някоя от тръбите, по които минава въздуха?
    BMW е39 - 2002god.
    BMW e60 - 2007god.

Катализатора колегаааа.........махай го!
    sigpic
    146 1.8 TS

Comment

на мен ми мирише на съединител...
      sigpicAlfa Romeo 146 1.4 TS / 11'99

Comment

ако е от катализатора нама да мирише на изгоряло а на омряло смарди гадно.карах такси на времето и се чудих кво да обеснявам на клиентите като замирише на пра.ня

Comment

Или катализатор , или съединител . Съединителя мирише на феродо , предполагам знаеш как мирише феродото - на непрани чорапи
          145 1.6 ТС '97 ех.
          145 1.9 JTD '00
          307 CC 2.0 '04

Comment

Ако е катализатор, трябва да мирише на сяра (се едно някой е пр*днал зверски в колата)
            Съединителя превърта ли? Примерно ако караш на 3-та и натиснеш газта до долу, случва ли се да се качат оборотите, а скоростта да остане същата? Ако да - съединителя плаче за смяна
            Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
            Fiat Brava JTD

Comment

И аз така преди известно време...
              Мирише ми странно на изгоряло.. бая време така. Отварям капаци, гледам, ровичкам, нищо..хм.
              И един ден случайно забелязвам, накакъв найлон се залепил за средното гърне.
              Стопил се, станал на пихтия и като се загрее си смърдял всеки път.
              Last edited by Nasko_77; d.m.y г., 18:55.
              ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
              sigpic
              ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

И моята мирише на 4500-5000 уборота като стигне, ама съединителя си е наред, сигурно е катализатора...
                Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Да попитам тук.... При мен като я понастъпиш така хубава, без пилене на гуми и други изгъзици и после яко смърди на изгоряло масло според мен. Катализатор нямам. За 7000км съм долял 2л масло и от тук почвам да си мисля, че трябва да има теч и от нагорещеният блок или колектори или ауспух да изгаря маслото и затова да не го виждам този теч... Възможно ли е нещо такова да става и къде да гледам? Или е нормално да смърди на масло като я ръчкам?
                  Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                    ... че трябва да има теч и от нагорещеният блок или колектори или ауспух да изгаря маслото и затова да не го виждам този теч...
                    Тогава ще виждаш пушек, според мен.
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                      Тогава ще виждаш пушек, според мен.
                      Според мен за разход 2л. на 7000км трябва да е слаб теча и само да си смърди, но знае ли човек. Ще търся канал да поогледам, че отгоре нищо се не види, а си мирише.
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

колеги ,дали е възможно от катализатора колата да е като запушена?

и моята мирише лошо ,като я карам по- бързо около 4000 оборота
                        Last edited by mordohy; d.m.y г., 09:43.
                        Are you talking to me?

Comment

Принципно е възможно, но да е за пушена....колко да е запушена. Няма чак да забива муцуната и да върви като спънат кон.
                          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

на мои приятел от катализатора така му забиваше муцуната все едно някои в движение му е сложил картоф в гърнето,катализатора като е запушен повечко деиства като моторна спирачка

Comment

Виж дали имаш някакъв теч на масло...При мен течеше така и при движение от скоростта маслото се плискаше от картера назад към генерацията и беше напоило меката връзка и средното гърне беше цялото в масло...Като спирах на светофар можех да се удуша от миризма на масло!
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X